De inbreng van professionals zelf staat centraal. Deze professionals zijn vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties aan het fieldlab of nemen als zelfstandig professional deel.
Daarnaast worden per onderwerp experts gevraagd om vanuit hun expertise mee te werken aan de verdere uitwerking van de ambities die de CoP zichzelf ten doel heeft gesteld. Dat betekent dat het fieldlab ook voor verbinding tussen de praktijk en (wetenschappelijke) kennisgebieden zorgt. Maar ook met andere sectoren waar het werkveld een raakvlak mee heeft of veel van kan leren.
In de CoP kunnen professionals:
- De nieuwste inzichten opdoen rond actuele en relevante thema’s op het snijvlak van publiek-private samenwerkingen;
- Kennis en ervaringen uitwisselen met collega’s van ander relevante organisaties uit hun sector;
- Elkaar met raad en daad bijstaan bij het oplossen van specifieke knelpunten om het publieke-private domein verder te ontwikkelen in haar professionaliteit;
- Praktische en innovatieve methoden en technieken ontwikkelen;
- Samenwerkingscoalities smeden.
Ons motto is: geef professionals de hulpmiddelen en de ruimte en problemen worden opgelost. Ons ontwikkelmodel komt voort uit het Action Learning. Action Learning is een proces waarbij een kleine groep deelnemers leert en werkt aan echte problemen, acties onderneemt en individuen, teams en organisaties ontwikkelt.
Ostrom Netwerk gaat in 2022 in ieder geval van start met de volgende communities of practice:
- Vitale Coalities
- Regionale klimaatdoelstellingen
- Innovatieve Contractsvormen en Aanbestedingen
- DBFM(O) in de Praktijk

Meer weten?
Neem contact op met community manager Eefke Winkelmolen via eefke@wundershift.com.